Neuvolat

Neuvolan terveydenhuoltotyö kohdistuu koko perheeseen. Toimintaan kuuluu myös perhesuunnitteluneuvonta. Inkoossa on ehkäisy-, äitiys- ja lastenneuvola.

Neuvoloissa tehdään säännöllisesti toistuvia ja laajoja terveystarkastuksia. Vanhempien toivotaan osallistuvan lapsensa laajaan terveystarkastukseen. 

Neuvolan henkilöstö tekee moniammatillista yhteistyötä ja toimii osana perhepalveluverkostoa, johon kuuluvat mm. perheneuvola, varhaiskasvatus, lastensuojelu, seurakunta, järjestöt ja erikoissairaanhoito.  

Neuvolan perhetyöhön kuuluu myös perheohjaaja, joka auttaa ja ohjaa perhettä, jos omat voimavarat eivät tahdo riittää. Perhetyö on kestoltaan lyhytaikaista ja ennaltaehkäisevää. Huoltajat voivat olla suoraan yhteydessä perheohjaajaan tai keskustella tuen tarpeestaan neuvolassa.


neuvokasperhe_360x120

Katja RuuskanenPerhetyöntekijä Katja auttaa, kun arki tuntuu mahdottomalta omin voimin

Lapsi kiljuu, koti kaaoksessa ja jääkaappi tyhjillään, parisuhde koetuksella ja ainoat mahdolliset lapsenvahdit Rovaniemellä. Yhtälö tuntuu mahdottomalta. Mutta onko sittenkään? Tutustu perhetyöntekijä Katja Ruuskaseen, Inkoon omaan auttajaan hädässä. Haastattelu Katjan kanssa