Kiireelliset tapaukset

Kiireellisissä tapauksissa arkisin klo 08.00-16.00,
soita +358 9 29 515 500
 (ei ajanvarausta). Muina aikoina tästä numerosta saa tietoa lääkäripäivystyksestä.  

Lääkäripäivystys virka-ajan ulkopuolella

Kiireellinen hoito ja tutkimukset arkisin klo 16.00-08.00, viikonloppuisin ja pyhisin vuorokauden ympäri: Lohjan sairaala

Raaseporin sairaalaan perusterveydenhuollon päivystyksessä hoidetaan vain sellaisia äkillisesti sairastuneita ja loukkaantuneita potilaita, joiden tulee päästä päivystykselliseen hoitoon vuorokauden sisällä sairastumisesta tai vammasta. Tällaisia terveysongelmia ovat esimerkiksi: 

  • Äkillinen toisen alaraajan turpoaminen
  • Äkillisesti noussut kuume
  • Sietämätön selkäkipu
  • Tapaturman aiheuttama vamma, joka aiheuttaa oireita, joiden kanssa et pärjää kotona. Esimerkiksi verenvuoto, kova kipu tai kävelyvaikeus
  • Nenäverenvuoto, joka ei lakkaa
  • Äkillisesti vaikeutunut ahdistus tai masennus 

Länsi-Uudenmaan alueen päivystyspotilaat, jotka tarvitsevat akuutimpaa ja vaativampaa hoitoa hoidetaan Lohjan sairaalan yhteispäivystyksessä tai hoidon tarpeen arvion perusteella muissa HUSin yhteispäivystyksissä, joissa on erikoissairaanhoidon palvelut. 

Ennen päivystykseen hakeutumista suositellaan soittamaan Päivystysavun maksuttomaan puhelinnumeroon 116 117, joka ohjaa oikeaan hoitopaikkaan tai antaa itsehoito-ohjeita. 

Hätätilanteessa (kuten voimakas rintakipu, hengitysvaikeus tai halvausoire) tulee kuitenkin aina soittaa suoraan hätänumeroon 112. 

Lisätietoja Päivystysavusta

Katos myös hammashoidon hammashoidon päivystys ja hammashoidon yöpäivystys.